Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-06@01:04:28 GMT

رونمایی از یک اسپیکر فوق باریک به ضخامت کاغذ!

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۰۸۹۸۰

رونمایی از یک اسپیکر فوق باریک به ضخامت کاغذ!

فرارو-مهندسان دانشگاه MIT به تازگی یک بلندگوی بسیار نازک طراحی کرده اند که تقریباً می‌تواند هر سطحی را به یک منبع صوتی تبدیل کند. به گفته سازندگان، این محصول می‌تواند صدای باکیفیت و با حداقل مصرف انرژی ایجاد کند.

به گزارش فرارو، برای دستیابی به این خواص محققان از یک تکنیک جدید استفاده کرده اند. آن‌ها ادعا می‌کنند که می‌توان از این فناوری برای تولید بلندگو‌های فوق‌العاده نازک و بزرگ استفاده کرد؛ به طوری که مانند کاغذ دیواری تمام دیوار اتاق و یا تمام فضای داخل خودرو را بپوشاند و صدایی فراگیر تولید کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از ترکیب فناوری به کار رفته در این بلندگو‌ها و برخی لوازم الکترونیکی و میکروفون می‌توان به منظور حذف نویز استفاده کرد. طراحان این بلندگو همچنین امیدوارند که بتوانند از این فناوری در مواردی که مصرف انرژی کمی دارند، مانند دستگاه‌های هوشمند استفاده کنند. این بلندگوی بسیار نازک با مصرف انرژی بسیار کمی نسبت به بلندگو‌های معمولی، می‌تواند صدایی با حداقل اعوجاج تولید کند. وزن بلندگو تقریباً به اندازه یک سکه دو گرمی است.

نویسنده ارشد این مقاله می‌گوید: «حس عجیبی است که کاغذی باریک را بردارید، دو گیره به آن متصل کنید. آن را به پورت هدفون رایانه خود وصل کنید و شروع به شنیدن صدا‌هایی کنید که از آن منتشر می‌شود. می‌توان از آن در هر جایی استفاده کرد. برای راه اندازی آن فقط به مقداری انرژی الکتریکی نیاز است.» برای تولید صدا بلندگو باید خم شود و در نتیجه نصب این بلندگو‌ها بر روی یک سطح، سبب لرزش شده و توانایی تولید صدا را مختل می‌کند. برای غلبه بر این مشکل، تیم MIT در طراحی یک بلندگوی نازک تجدید نظر کردند. طراحی آن‌ها به جای ارتعاش کل مواد به کار رفته در بلندگو، سبب لرزش گنبد‌های کوچک موجود بر روی یک لایه نازک از مواد پیزوالکتریک می‌شود.

این گنبدها که عرض آن‌ها به نازکی چند تار مو است، توسط لایه‌های فاصله‌دهنده در بالا و پایین احاطه شده‌اند که از آن‌ها محافظت می‌کند و همچنین به آن‌ها اجازه می‌دهد تا بطور آزادانه ارتعاش کنند. لایه‌های فاصله‌دهنده در هنگام جابجایی از گنبد‌ها در برابر سایش و ضربه محافظت می‌کنند و دوام بلندگو را افزایش می‌دهند. محققان دانشگاه MIT می‌گویند ما توانایی ایجاد حرکت مکانیکی هوا با فعال کردن یک سطح فیزیکی مقیاس پذیر را داریم و موارد استفاده از این فناوری نامحدود است. در حال حاضر هیچ اطلاعاتی در خصوص اینکه آیا این فناوری به دنیای مصرف کنندگان عادی و تجاری وارد می‌شود یا خیر وجود ندارد.

منبع: techcrunch

منبع: فرارو

کلیدواژه: بلندگو بلندگو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۸۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند

ایتنا - بر اساس آمار و ارقامی که به‌تازگی گردآوری شده است، هفت کشور اکنون تقریبا تمام برق مورد نیازشان را از منابع انرژی تجدیدپذیر تولید می‌کنند.
آلبانی، بوتان، نپال، پاراگوئه، ایسلند، اتیوپی و جمهوری دموکراتیک کنگو بیش از ۹۹.۷ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از انرژی زمین‌گرمایی، آب، خورشید یا باد تولید کرده‌اند.

علاوه بر این، داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) و آژانس بین‌المللی انرژی تجدیدپذیر (IRENA) نشان داده است که ۴۰ کشور دیگر‌ــ از جمله ۱۱ کشور اروپایی‌ــ در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ دست‌کم ۵۰ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از فناوری‌های انرژی تجدیدپذیرتولید کرده‌اند.

پروفسور مارک جیکوبسون، استاد دانشگاه استنفورد که این داده‌ها را منتشر کرده است، گفت: «ما به فناوری‌های معجزه‌‌‌آسا نیاز نداریم.»

«ما باید با برقی کردن همه چیز و تامین برق از باد، آب و خورشید (WWS)، که نسیم دریا، فوتوولتایی خورشید، برق خورشیدی متمرکز، الکتریسیته زمین‌گرمایی، برق‌آبی اندک و برق‌آبی گسترده را شامل می‌شود، انتشار کربن را متوقف کنیم.»

پروفسور جیکوبسون همچنین متذکر شد سایر کشورها مانند آلمان نیز قادرند برای بازه‌های زمانی کوتاه از برق ۱۰۰ درصد تولیدشده از منابع تجدیدپذیر استفاده کنند.

آماری که آژانس بین‌المللی انرژی در ژانویه سال جاری منتشر کرد نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲، بریتانیا ۴۱.۵ درصد برق مورد نیازش را از منابع تجدیدپذیر تولید کرد‌ــ که ۱۰.۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت.

در اسکاتلند، فناوری‌های انرژی تجدیدپذیر معادل ۱۱۳ درصد مجموع برق مصرفی کشور در سال ۲۰۲۲ را تولید کردند.

کلر مک، مدیرعامل اسکاتیش رینیوبلز (Scottish Renewables)، آن زمان گفت: «این ارقام رکوردشکن نقطه عطف مهمی در مسیر اسکاتلند به سوی انتشار کربن صفر محسوب می‌شود، و پتانسیل عظیم منابع انرژی تجدیدپذیر ما در سطح جهانی را به‌روشنی نشان می‌دهد.»

در حالی که تولید برق اسکاتلند در قبضه انرژی باد است، پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند که انرژی خورشیدی در دهه‌های آتی انرژی غالب در تامین برق جهان خواهد بود. 

در سال‌های اخیر با افزایش میزان بهره‌وری سلول‌های خورشیدی، که در اصل با به‌اصطلاح «ماده معجزه‌آسای» پروسکایت ارتقا پیدا کرد، پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای صورت گرفته است.

هزینه‌های تجاری نیز کاهش پیدا کرده است، که سبب شد دانشمندان دانشگاه اکستر و کالج دانشگاهی لندن سال گذشته مدعی شوند که انرژی خورشیدی به «نقطه اوج بازگشت‌ناپذیری» رسیده است که آن را به منبع اصلی انرژی جهان تا سال ۲۰۵۰ تبدیل خواهد کرد.

بر اساس یافته‌های مقاله این پژوهشگران در سال ۲۰۲۳، که در نشریه نیچر کامیونیکیشنز (Nature Communications) منتشر شد، پیشرفت‌های فناوری و اقتصادی به این معنی است که گذار به انرژی پاک فقط دست‌یافتنی نیست، بلکه اجتناب‌ناپذیر است.

پژوهشگران در این تحقیق نوشتند: «به‌دلیل مسیر فناوری که سیاست پیشین باز کرد، نقطه اوج خورشیدی بازگشت‌‌ناپذیر ممکن است گذشته باشد، مرحله‌ای که انرژی خورشیدی، بدون سیاست‌های اقلیمی بیشتر، به‌تدریج بر بازار انرژی جهانی غلبه می‌کند.»

«انرژی خورشید در دسترس‌ترین منبع انرژی موجود روی کره زمین است، و در چرخه‌ای از سرمایه‌گذاری‌های فزاینده، جذابیت اقتصادی‌اش به‌سرعت رو به افزایش است.»

دیگر خبرها

  • بهبوددهنده‌های آنزیمی مخصوص صنعت آرد و نان تولید شد
  • آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم
  • گیاهان مفید برای رشد و تقویت مو‌های نازک
  • صد و شصت و دومین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • «سیزیف» به مردم ایران چه می آموزد؟ / ورود ایرانیان به دالان باریک آزادی / مهمترین پروژه توسعه ایران توانمندسازی جامعه
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • نخستین گجت 6G با ۲۰ برابر سرعت 5G تولید شد
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند