Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-05@23:34:29 GMT

دستور جدید عربستان: کاهش صدای بلندگو در مساجد

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۹۶۱۶۰

دستور جدید عربستان: کاهش صدای بلندگو در مساجد

مقامات در عربستان سعودی از کاهش صدای بلندگوها در مساجد دفاع کردند.

به گزارش تابناک به نقل از عصرایران، وزارت امور اسلامی عربستان سعودی اعلام کرد که از این پس صدای بلندگوهای مساجد باید به یک سوم حد معمول کاهش یابند.

"عبدالطیف الشیخ" وزیر امور اسلامی عربستان سعودی در هفته گذشته اعلام کرد که تمامی بلندگوهای مساجد باید به گونه‌ای تنظیم شوند که صدای آنها به یک سوم حد کنونی برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دستور وزارت امور دینی عربستان سعودی خطاب به مساجد این کشور آمده است از این پس تنها باید اذان و اقامه از بلندگوی مساجد پخش شود و نه چیز دیگر.

ممنوعیت پخش سایر موارد از بلندگوی مساجد در عربستان سعودی در این فرمان در نظر گرفته شده است. این موارد شامل پخش سخنرانی روحانیون و قرآن نیز می شود.

وی افزود که این اقدام در پاسخ به شکایات مردم عملی می شود.

این دستور در شبکه‌های اجتماعی کشور اسلامی و محافظه کار عربستان سعودی واکنش های گسترده‌ای به همراه داشته است.

همزمان با این اعلام، هشتگی که خواستار ممنوعیت پخش صدای بلند موسیقی در کافه و رستوران‌ها بود نیز ترند شده است.

منتقدان می گویند چگونه می توان در سرزمین حرمین شریفین، از پخش صدای سخنرانی های دینی و قرات قرآن در بلندگوی مساجد انتقاد کرد.

وزیر امور اسلامی عربستان گفت: بسیاری از والدین در شکایات خود اعلام کرده‌اند که صدای بلندگوها خواب فرزندانشان را مختل می کند.

"عبدالطیف الشیخ" در سخنرانی خود که در تلویزیون دولتی این کشور نشان داده شده گفت کسانی که می‌خواهند نماز بخوانند نیازی به درخواست امام جماعت یا شنیدن صدای بلند اذان ندارند.

این وزیر سعودی ادامه داد: هر کسی که تمایل به نماز دارد منتظر امام جماعت و صدای بلندگو نمی ماند بلکه معمولا سریعتر به مسجد می رود. آن کس که به دنبال شنیدن صدای قرآن است خدا رو شکر شبکه تلویزیونی داریم که از بیت الله الحرام به صورت مستقیم صدای قرآن را 24 ساعته پخش می کند. شبکه تلویزیونی دیگری هم وجود دارد که 24 ساعته از محل مسجد رسول الله در مدینه منوره احادیث و سنت نبوی را پخش می کند.

وی افزود: وزارت امور اسلامی هیچ واجب یا مستحبی را منع نکرده یا هیچ حرام یا مکروهی را اجبار نکرده است. این تجهیزاتی است که در آن خیر وجود دارد و آن رساندن صدای اذان به گوش مردم است. پخش اقامه هم به اذان اضافه شد. با اینکه صحیح آن است که اقامه تنها برای افرادی که در داخل مسجد باشد پخش شود و نه آنهایی که در خارج از مسجد هستند.

او همچنین گفت که حکم محدود کردن پخش اذان و اقامه از بلندگوی مساجد بسیار مهم است و بسیاری از افراد ساکن در نزدیکی مساجد شکایت های بسیاری دارند و خواستار توقف پخش هر چیزی غیر از اذان و اقامه هستند زیرا افراد سالمند یا کودکان خوابیده یا دیگر افرادی هستند که نباید به آنها آسیبی رساند.

این وزیر سعودی که خود هم روحانی و فارغ التحصیل علوم اسلامی است در ادامه گفت: همانطور که می دانید ما در کشوران تمسک به دین داریم و عاطفه دینی ما قوی است و به همین دلیل آن کس در قلبش مرضی است نمی تواند بر عامه مردم تاثیر بگذارد.

وزیر امور دینی سعودی در تلویزیون دولتی این کشور در این باره گفت: بلندگو از ابزارهای جدید است و در قرن های گذشته وجود نداشتند. این ابزارها قبلا حرام اعلام شدند و بسیاری از علما آنها را حرام اعلام کرده بودند

وی منتقدان آنلاین این طرح را "دشمنان پادشاهی سعودی" خواند و ادعا کرد که آنان می‌خواهند " افکار عمومی را تحریک کنند".

بی بی سی نوشت: این محدودیت‌ها در حالی صورت می‌گیرد که "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان به تلاش برای لیبرال‌تر عربستان سعودی و کاهش نقش دین در زندگی عمومی می‌پردازد.

بسیاری از محدودیت‌های اجتماعی این کشور مانند ممنوعیت رانندگان زنان کاهش یافته است اما همچنان سختگیری در باره آزادی بیان وجود دارد و هزاران منتقد زندانی و دستگیر شده‌اند.

قبل از این هم فعالیت نیروهای امر به معروف در عربستان سعودی هم محدود شد و اعضای این نیرو دیگر حق بازداشت افراد را ندارند.
از دیگر تغییرات می توان به لغو الزام تعطیلی فروشگاه ها در زمان اذان هم اشاره کرد.

بازگشایی سالن های سینما، اجازه برگزاری کنسرت های موسیقی، کاهش از ممنوعیت ها و محدودیت های ارتباط زنان و مردان و دختران و پسران از دیگر اصلاحاتی است که در سال های اخیر توسط محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در این کشور به شدت محافظه کار انجام شده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات 1400 محسن رضایی اکبر کمیجانی نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بلندگوهای مساجد عربستان سعودی انتخابات 1400 محسن رضایی اکبر کمیجانی نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بلندگوی مساجد عربستان سعودی امور اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۶۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند

فایننشال تایمز می‌نویسد که کشور‌ها از آینده دارایی‌های خود در غرب می‌ترسند. آنها به طور خصوصی از نمایندگان اتحادیه اروپا خواستند "تسلیم فشار‌های آمریکا و انگلیس نشوند" و بر جلوگیری از مصادره ۲۰۰ میلیارد یورو از دارایی‌های روسیه پافشاری کردند.

در گردهمایی اخیر وزرای دارایی گروه ۲۰ در برزیل، نمایندگان در یک موضوع مبرم احساس ناراحتی عمیقی داشتند: مصادره بالقوه یا استفاده از دارایی‌های روسیه که تحت تحریم‌های غرب پس از حمله روسیه به اوکراین مسدود شده بودند.

دو وزیر - محمد الجدان از عربستان سعودی و سری مولیان ایندراواتی از اندونزی - از جمله کسانی بودند که از این بابت نگران بودند. سؤالات آنها از همتایان غربی خود به یک بحث پرتنش در مورد اینکه آیا صد‌ها میلیارد یورو از دارایی‌های مسدود شده بانک مرکزی روسیه باید برای کمک به تأمین مالی اوکراین اختصاص داده شود، تبدیل شد.

آمریکا و هم پیمانانش استدلال می‌کنند که انجام این کار باعث تقویت مالی با پتانسیل تبدیل جنگ به نفع کی‌یف خواهد شد. برای مخالفان این ایده، چنین اقدامی خطر ایجاد یک سابقه خطرناک در حقوق بین‌الملل را به همراه دارد - سابقه‌ای که می‌تواند منافع هر کشوری را در غرب درگیر کند و نظم حقوقی بین‌المللی را نیز به خطر بیندازد.

در حال حاضر، کی‌یف به بسته کمک نظامی ۶۱ میلیارد دلاری که در ۲۴ آوریل توسط سنای ایالات متحده تصویب شد، پس از ماه‌ها کشمکش سیاسی متکی است. اما جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، متحدانش را تحت فشار قرار می‌دهد تا به دنبال راه‌هایی برای بهره‌برداری از ذخایر تقریباً ۲۶۰ میلیارد یورویی روسیه باشند، در حالی که نشست سران گروه هفت در ایتالیا در ماه آینده به عنوان لحظه‌ای کلیدی برای فشار جهت پیشرفت تلقی می‌شود. پیش از این، نمایندگان G۷ گفتند که موضوع مصادره کامل دارایی‌های فدراسیون روسیه دیگر مورد بحث قرار نمی‌گیرد و اقدامات جایگزین در حال بررسی است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • صدایی که دستور جنایت صادر کرد! | مادرم گفت تو دیوانه ای و شنیدن این جمله موجب شد تا من ...
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • عربستانی‌ها آماده می‌شوند: آتش‌بازی در تابستان
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند