Web Analytics Made Easy - Statcounter

آزاده حاج‌حسین ربیعی در خاطره خرداد غم‌انگیز اسیری «اردوگاه رمادیه» نقل می‌کند: دژبان‌های عراقی وقتی صحنه‌ حزن‌آور و خشمگین بچه‎ها را برای عزاداری امام دیدند، خودشان را کنار کشیدن و دخالتی نکردند، برای اولین باری بود که دژبان‌ها به بچه‌‎ها گیر نمی‎دادند، تا بتوانند بدون موانع و درگیری عزاداری کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان به نقل از انجمن نویسندگان استان گلستان هوران، آزاده حاج‌حسین ربیعی در خاطره‌ای خرداد غم‌انگیز اسیری اردوگاه رمادیه را این‌گونه نقل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 14خرداد 1368 توی آسایشگاه اردوگاه «رمادیه» هستیم، ناگهان وسط اخبار تلویزیون آسایشگاه، ناگهان لحن برنامه عادی خبر خود را عوض کرد و با چهره‌ای فرو رفته خبر از بیماری امام داد. شب دوم سوم، تصویر امام با تن نحیف بیمارش روی تخت بیمارستان را نشان داد و گفت: حال امام ناخوش است. خبر بسیار سنگین بود. چهره امام ضعیف و شکننده شده بود.

 تن رنجور امام خمینی از تلویزیون آسایشگاه روحیه بچه‎ها را بهم ریخت و حال اسرا عوض شد، هر کدام غمگین گوشه‎ای کز کردیم

 

تن رنجور امام خمینی روحیه بچه‎ها را بهم ریخت و حال اسرا عوض شد، هر کدام افسرده و غمگین گوشه‎ائی کز کردیم. من که به عنوان مسئول قاطع چند آسایشگاه دلواپس و نگران، روی پله نشسته بودم و با خودم فکر می‌کردم، آیا امام از دنیا خواهد رفت، حالم به‌شدت غمگین و ناخوش شده بود. فکر می‌کردیم اگر امام از دنیا برود برای ما «این‎جا» توی اسارت چه اتفاقی خواهد افتاد.

 

اگر عراقی بخواهند مثل «آتش‎‌بس»، مرگ امام را جشن بگیرند بر ما چه خواهد گذشت!؟ این از هر درد و مرگی برای ما سخت‎تر و رنج‎آورتر است. ما چطوری می‎توانیم تحمل کنیم. توی همین حال و هوا بودم که یک مرتبه «رحیم الوندی» از رفقای همدانی از راه رسید و گفت: حسین ربیعی چی شده برادر چرا ناراحت و بهم ریخته‌ای؟

گفتم: می‎ترسم که بعثی‌ها جشن و شادمانی کنند و بچه را بهم بریزند و درگیر بشویم، دلواپس این اتقاق هستم که ما چه کاری می‎توانیم از پیش ببریم که حادثه‎ائی رخ ندهد.؟

رحیم دلداری داد و گفت: حسین جان خدا بزرگه و خودش کمک می‌کنه، نگران نباش.

* خبر رحلت امام ناگهانی، داغ و غمگین‌کننده، سخت و سنگین بود

یکی دو روز گذشت، نوبت حمام دست جمعی آسایشگاه ما شد، بچه‌ها رفتند حمام، من که حرکت کردم سمت حمام، یکی از بچه‎ها صدا زد برادر حسین ربیعی بیا بیرون کارت دارم. آمدم بیرون، دیدم اردوگاه ماتم گرفته، بچه‌ها گوشه و کنار گریه می‌کنند.
گفتم چی شده؟

گفت: امام از دنیا رفت.

خبر داغ و غمگین‌کننده، سخت و سنگین بود.

گفتم: رحیم تو دیگه داخل حمام نرو بچه‎ها خودشان یکی‌یکی بیان بیرون، متوجه می‌شوند، بگذار خودشان طبیعی بفهمند که چی شده؟

بچه‎ها زیر دوش حمام هستند و خیلی بهم نریزشان، آمدیم بیرون توی محوطه، گروه گروه بچه‎ها گوشه و کنار نشسته بودند و گریه می‌کردند. برخی از بچه‎ها هم تنهایی گوشه و کنار کز کرده بودند. داخل آسایشگاه بچه‎ها با روحی پریشان نوحه‌خوانی می‌کردند و به سر و سینه می‎زدند و های‌های گریه می‌کردند.

دژبان‌های عراقی وقتی صحنه‌ حزن‌آور و خشمگین بچه‎ها را برای عزاداری امام دیدند، خودشان را کنار کشیدن و دخالتی نکردند، برای اولین باری بود که دژبان‌ها به بچه‌‎ها گیر نمی‎دادند، تا بتوانند بدون موانع و درگیری عزاداری کنند.

همه شوکه شده‌اند. اسرا و عراقی‎ها، با رفتن امام آرزوی دیدن دوباره برای همیشه از ما گرفته شد. کسی را داشتیم از دست می‌دادیم که امید روح و جان ما بود و با دم مسیحایی که داشت ملت ما را از شر نظام سلطه ستمگران خاندان پهلوی و آمریکایی‌ها نجات داده بود. دژبان را کنار رفتند اما بلندگوی اردوگاه با صدای بسیار کریح موسیقی‌های تند عربی، فارسی و هندی پخش می‎کردند.

 بعثی‎ها به‌عمد صدای ناهنجار موسیقی را قطع نمی‎کردند، بچه‎ها به‌شدت عصبانی بودند و تصمیم گرفتند به هر نحو ممکن بلندگو را پائین بکشند

 

لابلای پخش موسیقی اخبار هم می‌گفتند. از یک طرف شوک بزرگی به اسرا وارد آمده بود و از آن طرف بعثی‎ها به عمد صدای ناهنجار موسیقی را قطع نمی‎کردند. بچه‎ها به‌شدت عصبانی شده بودند و تصمیم گرفتند که به هر نحو ممکن بلندگو را بکشند پائین و صدای زشت و زننده را خفه کنند.
وضعیت را که دیدم رفتم پیش «گروهبان عباس» گفتم: این بلندگو را خاموش کنید، اگر خاموش نکنی بچه‎ها عصبانی هستند و بدجوری خاموش می‎کنند.

گروهبان عباس گفت: حسین ربیعی من نمی‎توانم این روال عادی اردوگاه را قطع کنم، دست من هم نیست. گفتم: من به عنوان نماینده اسرا به شما می‌گم که بچه‎ها الان تو حال طبیعی نیستند و کار دست‌ شما می‎دهند، این بلندگو داره آواز می‌خوانه و آهنگ‌های تند پخش می‎کند، بچه‌های ما همه عزادار هستند و دست خودشان نیست.

آخر بلندگو را می‎کشند پائین، اردوگاه را بهم می‎ریزند و مشکلات بزرگی برای شما رخ می‎دهد که نتوانی جواب‌گوی آن باشی! تهدید که کردم، دژبان عباس با ناراحتی و اخم و شتاب کلاهش را از سرش برداشت محکم کوبید روی میز و گفت: الان اگر پیامبر هم بود، حتی اگر پیامبر هم رحلت می‎کرد این برنامه عادی را قطع نمی‌کردیم. دژبان عباس خودش شیعه بود و می‎ترسید که بلندگو را قطع کند، از سوی بعثی‎ها برایش پاپوش درست کنند و درسر بزرگی بشود. فکر کرد و گفت: می‎توانم فقط صدای بلندگو را کم کنم.

 دعای «خدایا خدایا تا انقلاب مهدی، خمینی را نگهدار» بعد هر نماز، نخستین ضربه روحی را در اولین نماز جماعت بعد رحلت امام بر اسرا وارد کرد چراکه بچه‌ها مانده بودند چه کنند

 

گفتم: باشه برو کم کن. من برگشتم داخل دیدم صدای بلندگو کم شد. یک ساعت کمتر یا بیشتر نشده بود که صدای بلندگو را «قطع کرد»، بچه‎ها کمی آرام گرفتند. وقت نماز مغرب رفتیم طبقه بالائی یک نگهبان گذاشتیم تا نماز را به جماعت بخوانیم. ما بعد از هر نماز جماعت دعای «خدایا خدایا تا انقلاب مهدی، خمینی را نگهدار»، می‎خواندیم. پس از تمام شدن نماز اولین ضربه روحی وارد شد، رسیدیم به این دعا و ماندیم که چه کنیم.

این دعا دل بچه‎ها را فرو ریخت و های‌های شروع کردند به گریه و زاری، خدا چه کنیم؟ از یک طرف بزرگترین دلهره ما از دشمنی صدام کافر با امام بود که حس می‎کردیم، صدام جشن بزرگی از «فوت امام»، در عراق راه بیندازد، خدا خدا می‌کردیم که این اتفاق نیفتد، خدا هم دعای ما را مستجاب کرد، نه تنها در سطح کشور عراق، در اردوگاه‎ها هم این اتفاق رخ نداد و نگرانی ما را برطرف کرد. حتی رسانه‌های دشمن، روزنامه و تلویزیونی که توی آسایشگاه بود، تنها یک اشاره کوچک به رحلت امام داشت و از زیاده‌گوئی و شادی پرهیز می‌کردند.

 بچه‎ها 7 شبانه‌روز به احترام روح بزرگ حضرت امام خمینی همه برنامه‎های فرهنگی ورزشی که در اردوگاه داشتند را تعطیل و عزاداری کردند

 

هیچ‌گونه فضاسازی و تفسیرپردازی نداشتند. بچه‎ها هفت شبانه‌روز به احترام روح بزرگ حضرت امام خمینی همه برنامه‎های فرهنگی ورزشی که در اردوگاه داشتند را تعطیل و عزاداری کردند. سربازها و افسرهای عراقی‌ هم گیر نمی‌دانند. «سرگرد مفید» به بچه‎ها تسلیت می‎گفت و می‌گفت: مرگ حق است و ما یک روز از دنیا خواهیم رفت. شما رهبرتان را از دست دادید و من با شما ابراز همدردی می‌کنم. من این حرکت فراموش نشدنی دشمن را «مثبت»، می‌دانم و باید در تاریخ ثبت شود.

انتهای پیام/2307/ی

منبع: فارس

کلیدواژه: خاطره رحلت امام اسیری حسین ربیعی امام خمینی بچه ها دژبان ها بعثی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۹۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراض و تجمع حامیان فلسطین در دانشگاه‌های استرالیا

صدها نفر در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه امروز در یکی از دانشگاه‌های مطرح استرالیا تجمع کردند و خواستار تحریم و لغو سرمایه‌گذاری در شرکت‌های مرتبط با این رژیم شدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه خبری استریتس تایمز، فعالان حامی فلسطین هفته گذشته اردوگاهی را در دانشگاه سیدنی، یکی از بزرگ‌ترین مؤسسات آموزش عالی استرالیا، برپا کردند؛ این جنبش‌ها الهام گرفته از اعتراضات دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا است.

اردوگاه‌های مشابهی نیز در دانشگاه‌های ملبورن، کانبرا و دیگر شهرهای استرالیا برپا شده‌اند.

تظاهرات در استرالیا با حضور اندک نیروهای پلیس، به شکل صلح‌آمیز برگزار شده، این درحالی است که بر اساس آمار تاکنون بیش از ۲ هزار نفر در اعتراضات دانشجویی حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا بازداشت شده‌اند.

امروز، جمعیت بیش از ۳۰۰ نفری معترضان از دانشگاه سیدنی خواستار تحریم و قطع سرمایه گذاری در شرکت‌های مرتبط با اسرائیل شدند، و در تظاهرات خود درخواست دانشجویان آمریکا، کانادا و فرانسه را تکرار کردند.

مارک اسکات معاون دانشگاه سیدنی روز گذشته به رسانه‌های محلی گفت که اردوگاه حامی فلسطین می‌تواند در محوطه دانشگاه بماند زیرا خشونتی که در آمریکا دیده شده، در این کشور وجود نداشته است، در حالی که چندین خودرو پلیس در ورودی دانشگاه پارک شده بودند، هیچ نیروی پلیسی در این اعتراضات حضور نداشت.

استرالیا به شکل فزاینده‌ای از اعمال رژیم اسرائیل در غزه انتقاد می‌کند؛ یک امدادگر استرالیایی نیز در حملات ماه آوریل رژیم صهیونیستی جان باخت.

معترضان حامی فلسطین گفته‌اند که دولت این کشور به اندازه کافی برای صلح تلاش نکرده است و مردم شعارهایی علیه آنتونی آلبانیز نخست وزیر استرالیا و دولتش سر دادند.

کد خبر 750331

دیگر خبرها

  • پرواز پرسپولیس به شهر خاطره‌انگیز (عکس)
  • کمیته اجرایی همایش ملی بهره‌وری تشکیل شد
  • بدرقه صدای خاطره‌انگیز رادیو به خانه ابدی
  • مرجعیت علمی امام صادق (ع) انحراف را به حداقل رساند
  • هدف اعتراضات دانشجویان در جهان تمرکز بر جنایات اسرائیل در غزه است
  • گرامیداشت یاد و خاطره شهداء در نوده خاندوز و توران فارس رامیان
  • پارک بازی کودکان المغازی؛‌ بانک جدید حملات رژیم صهیونیستی
  • اعتراض و تجمع حامیان فلسطین در دانشگاه‌های استرالیا
  • مالکیت کامل اردوگاه الزهرا باید به البرز بازگردد
  • قابی خاطره انگیز از لحظه قدم زدن کبوتر حرم در بین زائران امام رضا (ع)